Benneveld is een klein typisch Drents zanddorp met 170 inwoners liggend in het Unesco Geo park de Hondsrug

Het dorp is net als het naastgelegen Aalden een gaaf gebleven esdorp. Het telt 50 boerenhoeven van het type hallenhuis. Deze boerderijen staan kriskras verspreid en kronkelende paden zorgen voor een gezellig labyrint. De brink en de omliggende boerderijen zijn een beschermd dorpsgezicht . Het dorp kent veel rietgedekte boerderijen. Benneveld heeft een lange en boeiende geschiedenis. In en bij het dorp zijn resten gevonden van drie jagerskampen ( tot 5000 v.Chr ). Later zijn vanuit deze kampen boerderijen ( ca 3400 v.Christus ) gekomen en als landbouwdorp verder gegroeid.

De hondsrug heeft een ijstijdenlandschap van ruggen en dalen. Sinds 2015 heeft het hele gebied een Unesco status. Het Geo park loopt van het centrum van Groningen tot Coevorden. In dit gebied zijn door de jaren heen veel interessante historische schatten gevonden Op de Brink van Benneveld ligt een grote zwerfkei met een samenvatting van de rijke geschiedenis van deze streek.

Het nabij gelegen dorp Zweeloo staat bekend als kunstenaarsdorp met regelmatig exposities zowel binnen als buiten. Voor winkels zijn we aangewezen op de dorpen Aalden ( 3km) en Sleen (4 km ) Restaurants zijn er genoeg in de directe omgeving, op de kamer vindt u een map met de dichtstbijzijnde eetgelegenheden

Drenthe is de provincie voor wandelaars en fietsers. Er lopen een aantal routes door Benneveld en knooppunten van wandelnet en fietsnet. De rode draad is een wandelroute van Schoonoord naar Coevorden en loopt door Benneveld. Op 2 kilometer van de b&b loopt het Pieterpad ( 6e etappe van Schoonloo naar Sleen) Het Tourist Info Punt in Aalden ( TIP ) tel : 0591-372299 heeft veel informatie over de omgeving en diverse routes voor fietsers en wandelaars.